Bukarest keleti lakónegyedeiben vannak úgynevezett 10/1-es elrendezésű „blokkok” (panelek), melyek csak egy szobásak. Mindegyik emeleten (összesen tíz) van egy ilyen. Remek fotóprojekt Bogdan Gîrbovan-tól (a fenti fotón ő, a tizedik emeleten): egészen elképesztő, hogy ki mit tudott kihozni az adott szobájából:

10-identical-apartments-10-different-lives-documented-by-romanian-artist-9__880 10-identical-apartments-10-different-lives-documented-by-romanian-artist-7__880

A többi fotót, illetve egy részletesebb leírást találtok: itt.

2hozzászólás

  1. Fantasztikusnak tartom az ilyen projekteket. A kontraszt az egyes tarsadalmi retegek (gondolok jelenleg korra) ijesztoen tukrozodnek vissza. Fiatalabb – modernebb, talan dragabb, megelekszik kevesebbel. Mig jonnek a nyugdijasok, kommunizmus, Kadar korszak es tarsai az oreg butorokkal es agyon zsufolt szobakkal. A kepek zsenialisak, le a kalappal, hogy ossze tudta hozni!
    Elnezest az ekezetekert! :)

    1. Igen, és hihetetlen nagy mázlija is volt, hogy belement az összes lakó. De volt rá egy különleges technikája, mégpedig az, hogy szájról-szájra, emeletről-emeletre terjedt a dolog, és így kapott kedvet az is, aki korábban nem akarta :) Zseniális!